Edelstenen

Ik ben gek op edelstenen, als het om edelstenen draait heb ik écht een gat in mijn hand. Vaak ontwijk ik de sites en winkels waar ze verkocht worden, anders zou al mijn geld daaraan op gaan.

20180721_120337
Bijna in al mijn sieraden en ontwerpen zitten edelstenen, ik hou van de kleur en het leven wat het brengt in het sieraad. Bij mij groeit het sieraad ook om de steen heen, ik kan verliefd worden op een steen of vorm en maak daarvanuit het ontwerp. Maar dat hoort ook zo vind ik, omdat iedere steen uniek is, zijn eigen karakter en stijl heeft.

Edelstenen heb je in alle kleuren, maten, vormen, patronen en beleving. Zo ook in alle prijzen. Ze kunnen ook op maat gemaakt worden in het sieraad wat u wenst. Edelstenen kunnen tegenwoordig ook gekweekt worden of na gemaakt. Dit zijn dan synthetische edelstenen of imitatie, hier werk ik zo min mogelijk mee. Alleen op verzoek van de klant. Dus de stenen in mijn voorraad en sieraden zijn vrijwel altijd natuur stenen, ontworpen en gegroeid in moeder natuur. Wat deze kunstwerkjes extra mooi maakt.

20190103_195600

Zo ben ik nu een passende ring aan het maken bij een set oorbellen die de klant heeft. De steen word in dezelfde slijpvorm geslepen als in de bestaande set.

Dit vind ik zelf een van de leukste dingen, een klant die met een idee komt en/ of samen met een klant een idee uitwerken.

Ook heb ik een keer samen met een klant in het geheim een verlovingsring gemaakt ontworpen voor zijn vriendin. Hij zocht een bruine of champagne kleur diamant. Ik heb toen een aantal diamanten op zicht laten komen en zo heeft hij zelf de diamant uit gezocht. Wat het allemaal extra speciaal en leuk maakte.

Wat u misschien al wel begrijpt uit mijn verhaal is dat ik altijd wel edelstenen in huis heb. Dus mocht u een uniek en zelf ontworpen of voor u ontworpen sieraad willen, neem dan contact met mij op en dan gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. En die zijn er altijd genoeg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s