Indira Indiga

2019 was voor mij een nieuw begin, mijn ontslag genomen en voor fulltime mijzelf begonnen. Hierbij hoorde ook doelen stellen, 1 daarvan was collecties maken, wat ik best lastig vond omdat je keuzes moet gaan maken kwa stijl, materiaal, stenen, etc. ..En ik vind zoveel mooi, ik wil zoveel leren en kunnen! 
Dus ik ben begonnen met kernwoorden en waardes die ik belangrijk vind voor mijn bedrijf en sieraden. Deze heb ik onderverdeeld in 4 collecties: Indira Indigo, Iti, Priya Diora en Engracia Yessina.  Het zijn verschillende collecties, maar zullen ook gecombineerd kunnen worden. 

 

Indira Indigo is mijn eerste DSC09735collectie, bohemian stijl.  Over deze naam heb ik lang na gedacht, ik wou niet een standaard bohemian of boho naam, maar het moest wel mooi en bohemian klinken. Ik heb opgezocht waar het woord Boho nou eigenlijk vandaan komt, en waarom dat word geassocieerd met een bepaalde stijl.

Bohemian komt van het franse woord bohémien en zo noemde ze de Roma’s in de 19e eeuw die uit Bohemen kwamen, een gebied in Tsjechië.

Na de franse revolutie gingen groepen mensen zich afzetten en begonnen een leven als zigeuners, ze imiteerden het onbezorgde leven van de zigeuners. Een ongeregeld leven. Deze mensen noemde ze zichzelf Bohemien.

Indira is een zigeuner naam voor meisjes en betekent ‘ Schoonheid ‘
Indigo is een prachtige kleur. Maar in mijn collectie verwijs ik alleen niet naar de kleur, maar naar het indigo child.

Een indigo child is een hooggevoelig kind met een missie. Ze heeft een duidelijke taak in haar leven, zijn gevoelig en hebben veel innerlijke wijsheid.
Een sterk rechtvaardigheidsgevoel en leven vanuit intuïtie en hun gevoel.

Een indigo child voelt zich verbonden met de natuur en heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Dit type mens kijkt naar de wereld vanuit het hart en niet vanuit het verstand. Ze zijn origineel en creatief. Ook zien ze meer dan logische verbanden, en kunnen nieuwe paden betreden en ontdekkingen doen.
HDSC00017et indigo child is erg visueel ingesteld en denkt in beelden .Aan het daadwerkelijk uitvoeren van hun missie beginnen de meeste indigo kinderen rond hun 30e levensjaar.

Dit in contact staan met jezelf, anderen en natuur vind ik passen bij het Bohemien leven. Ik vind dat in contact staan een mooi en belangrijk iets, tegenwoordig leven we veel vanuit het verstand. Ook herken ik mezelf in veel eigenschappen: creatief, leven vanuit het hart, visueel ingesteld, gevoelig, ik geniet ook echt van de natuur.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s